Csüllög Béla hatodik az Arnold Classicon


Csüllög Béla hatodik az Arnold Classicon

Rangos eseményt rendeztek pénteken Barcelonában. A katalán főváros adott otthont az Arnold Classic Europe elnevezésű hagyományos, pénzdíjas fekvenyomó versenynek, amelyen több magyar erős ember mérte fel tudását.

A mezőnyben ott volt Csüllög Béla, a vésztői Marvel Team kiválósága is, aki 212,5 kilogrammos összteljesítménnyel a hatodik helyen végzett. Mint arról az edzője, Berke Lóránd beszámolt, a barcelonai érőpróba egy fekvenyomó ruha nélküli összevont kategóriás RAW-verseny, amely Wilks-pontok (testsúly/kinyomott súly) alapján dől el.

– Nagyon erős mezőnyben versenyzett Béla – nyilatkozta a vésztői szakember. – Biztonsági gyakorlatként megcsinálta a két mázsát, majd a 212,5 kg-ot is kinyomta, a plusz öt kilogrammos újabb emelés azonban már kifogott rajta. Végül ez már nem osztott, nem szorzott, mert úgy is hatodik lett volna, ami egy Arnold Classicon nagyon jónak számít.

Végeredmény: 1. Boughalem (algériai) 141,07 Wilks pont, 2. Kubatov (magyar) 137,26, 3. Rigby (brit) 130,79, 4. Goicoechea (spanyol) 130,38, 5. Schauer (magyar) 126,25, 6. Csüllög Béla 119,94.