Bajnok a Marvel Team

Idén Vésztő adott otthont a 7. Felnőtt Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak, amely több szempontból is különleges volt és talán bátran mondhatjuk, hogy az eddigi legszínvonalasabb RAW országos bajnokság is.

Először is a verseny nem jöhetett volna létre, ha szponzoraink nem támogatják ilyen kiemelten a verseny megrendezését. A bajnokság kiemelt támogatója Vésztő Város és Pascal Kölgen  a Pascal trapéz lemezgyártó volt, de számos nagy cég és vállalkozó is segített a megrendezésben, mint például az ATLAS Sport Kft, Kert-Land Kft, Varázsüzlet,OTP bank,Barkacs-Mix,Red-Bull, Szivárvány Aqua ,Keacio -Art Kft, Varietas Vendegló, Szántó Jenő, Pap Sándor, Détár Tibor, Veress Sándor, Liget Gasztró étterem, Body builder.hu, Mikó Imre ,Metal cég, Dekorpont, Vésztői Városüzemeltetési Iroda, Sinka István Művelődési Központ, VDF Egyesület  és még sokan mások.Többször volt már elő közvetítés a versenyről, de idén először HD minőségben lehetett izgulni a versenyzőkért és a nézők több kamerállásból is nyomon tudták követni az eseményeket. Idén először az élő közvetítés alatt Rónaszéki András (a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke) és Fekete Miklós kommentálta a versenyt és segítették a nézőket a szabályok és versenyzők megismerésében és tette ezáltal még izgalmasabbá és színvonalasabbá a versenyt.
A verseny további különlegessége volt, hogy az ATLAS sport jóvoltából debütált a legújabb fekvenyomó padjuk, ami még biztonságosabb és modernebb az elődjeinél. Kijelenthetjük, hogy tökéletesen helytállt és számos rekordot is sikerült a versenyen nyomni rajta.

 

A rendezvány profizmusát mi sem bizonyította jobban, minthogy Kiss Jenő IFBB Pro világbajnok testépítő volt a sztárvendége a versenynek, aki támogatásával biztatta és erőt adott a versenyzőknek.

Nem kevés volt tét, mint a Magyar Bajnoki címek megszerzése, és a legjobbaknak járó abszolút kupa begyűjtése, ami jelen esetben – szintén egyedülálló méretként – több mint fél méteres volt. Számos extra showelem is a hangulat emelését szolgálta, mint például a rekordokat követő tűzijáték vagy a színpadon megjelenő fényeffektek.
A Marvel Team csapata idén is címvédésre készült, ami szintén egyedülálló a versenyek történetében, hiszen amióta RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság van, a csapatversenyen eddig veretlenek voltak.
1.nap
A nők mezőnyében a tavalyi évben az élvonalba robbant Cserna Petra kezdte a veresenyzést. -57 kg-os súlycsoportban 55kg os eredményével a felnőttek között is helyt állva a 2. helyen végzett.
Szabó Lili folytatta a versenyzést a -83 kg-os súlycsoportban. Lilli (16) fiatal kora ellenére bebizonyította, hogy van keresnivalója a felnőttek között is. 67,5 kg-os eredményével 2. helyen végzett. A Marvel Team női csapata összetettben a 3. helyen végzett.
A férfiak versenyével folytatódott a nap -59 kg és -66 kg-os súlycsoportban. Balog Nátán pár éve ifi korcsoportban írta be magát a fekvenyomó sportág történelemkönyvébe, sorra döntötte meg a csúcsokat, amely itt sem volt másképp. 115 kg-os teljesítményével korosztályos csúcsot nyomott és a súlycsoportban 1. helyen végzett.
-66 kg súlycsoportban többszörös magyar bajnokunk Botta Péterért szurkolhattunk. Peti idén váltott egy kategóriával feljebb, de harcban volt így is a dobogóért, végül 122,5 kg teljesítményével 4. helyen végzett. Jövőre ismét a bajnoki cím megszerzése a célja.
-74 kg –os súlycsoportban Szívós Ádámért és Fazekas Tiborért szurkolhattunk. Tibi a súlycsoport egyik legfiatalabb versenyzője volt, aki így is harcban állt a dobogóért. 120 kg-os eredményével 4. helyen végett. Ádám a tavalyi évben megnyerte a fekvenyomó ruhás magyar bajnokságot ruha nélkül, az egyik erőssége a RAW verseny. Tavaly csatlakozott csapatunkhoz és nagy esélyesként indult a versenyen. 150kg-os eredményével sikerült megnyerni a versenyt és 1. helyen végzett.
A nap utolsó súlycsoportja a 83 és 93 kg os kategória volt. -83 kg-ban Nemes Róbert és Keresztesi Béla képviselte egyesületünket. Gyakorlatilag ők ketten voltak a legesélyesebbek a dobogó legfelső fokára, így csapatunkon belül dőlt el az aranyérem sorsa. Béla minden évbe egyre jobb eredményeket hoz, és első nyomásával vezette is a versenyt. Olyannyira szoros volt a küzdelem, hogy az utolsó nyomás döntött. 167,5 kg-os eredményével 2. helyen végzet. Robinak cím védőként és 6x RAW magyar bajnokként érkezett a versenyre. Eddig még veretlen a RAW versenyek történetében, így célja a 7. aranyérem begyűjtése volt. 170 kg-os teljesítménnyel sikerült is s 1. helyen végzett. -93 kg-os súlycsoportban Tóth Balázsnak szurkolhattunk, aki ezen a versenyen mutatkozott be a Marvel Team színeiben. Első felnőtt versenyén 160 kg-os eredményével 6. helyen végzett.

2. napA második nap a 105 kg-os súlycsoporttal folytatódott, ahol Berke Lórándnak szurkolhattunk. Az egyik legerősebb mezőny volt ez a súlycsoport és Lóri a verseny szervezőjeként is helytállt mindkét nap. Fáradság azonban nem látszott rajta, küzdés és akarat annál inkább és ennek is köszönhető, hogy 190 kg-al a dobogó 3. fokára állhatott.
-120 kg-os súlycsoportban Cserna Jánosért szurkolhattunk, aki bordasérülése ellenére vállalta a versenyzést. Jani enek ellenére az utolsó nyomásig harcban volt az aranyéremért. 192,5 kg-os teljesítményével azonos eredménnyel ám de magasabb testsúly miatt csúszott a dobogó 2. fokára.
120+ kg os súlycsoportban Csüllög Bélának és Varga Endrének szurkolhattunk. Endre szintén fiatalként indult a versenyen, de kellőképp bizonyított a kategóriában. 160 kg-os teljesítménnyel 6. helyen végzett.
Béla sokat készült erre a versenyre, nagyon jó formában volt. Célja az első hely megszerzése volt, ami az utolsó nyomásig nyitott volt. 220 kg-os eredményével a 2.helyen sikerült végeznie, ami remek eredmény. Ezzel az eredményével az abszolút 3. helyet is sikerült megszereznie.
Összetettben 52 ponttal a Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság csapatversenyét idén is immáron zsinórban 7. alkalommal a Marvel Team csapata nyerte. Gratulálunk a Marvel Team minden versenyzőjének ehhez nagyszerű eredményhez!
Köszönjük a támogatóinknak, segítőinknek, lapozóknak, a művelődési központ minden dolgozójának, a Magyar Erőemelő Szövetségnek és mindenkinek aki valamilyen formában hozzájárult, hogy ilyen színvonalon sikerült megrendezzük a magyar bajnokságot! Köszönjük Bagó Lajosnak, hogy  a verseny ideje alatt fotózta  a válogatott versenyzőket. Hajrá Vésztő!
Írta: Nemes Róbert
Kép: Cserna Petra