Csüllög Béla hatodik az Arnold Classicon


Csüllög Béla hatodik az Arnold Classicon

Rangos eseményt rendeztek pénteken Barcelonában. A katalán főváros adott otthont az Arnold Classic Europe elnevezésű hagyományos, pénzdíjas fekvenyomó versenynek, amelyen több magyar erős ember mérte fel tudását.

A mezőnyben ott volt Csüllög Béla, a vésztői Marvel Team kiválósága is, aki 212,5 kilogrammos összteljesítménnyel a hatodik helyen végzett. Mint arról az edzője, Berke Lóránd beszámolt, a barcelonai érőpróba egy fekvenyomó ruha nélküli összevont kategóriás RAW-verseny, amely Wilks-pontok (testsúly/kinyomott súly) alapján dől el.

– Nagyon erős mezőnyben versenyzett Béla – nyilatkozta a vésztői szakember. – Biztonsági gyakorlatként megcsinálta a két mázsát, majd a 212,5 kg-ot is kinyomta, a plusz öt kilogrammos újabb emelés azonban már kifogott rajta. Végül ez már nem osztott, nem szorzott, mert úgy is hatodik lett volna, ami egy Arnold Classicon nagyon jónak számít.

Végeredmény: 1. Boughalem (algériai) 141,07 Wilks pont, 2. Kubatov (magyar) 137,26, 3. Rigby (brit) 130,79, 4. Goicoechea (spanyol) 130,38, 5. Schauer (magyar) 126,25, 6. Csüllög Béla 119,94.

Arnold Classic Europe 2016

Az Arnold Classic versenyek a nemzetközi sportéletben az egyik legnagyobb érdeklődésre számon tartott fesztiválok közé tartozik, köszönhetően a versenysorozat névadójának. Természetesen elsősorban a testépítés az első, de az erőemelés, erősember, fitness, szkander stb versenyek is jelentősek a saját sportágukban is. Fekvenyomásban is, erőemelésben is a legjobb ún Wilks pontszámmal rendelkezőket hívják meg. Érdekesség, hogy a 2017. évi Világjátékok erőemelő versenye is ebben a rendszerben kerül lebonyolításra.
Egyesületünket Csüllög Béla Marvel Team  SE Vésztő ( Világbajnoki 5. helyezett) képviseli .