admin összes bejegyzése

Cserna János hetedik a Világbajnokságon

A litvániai Kaunasban rendezik ezen a héten a nyílt, ifjúsági, junior és masters fekvenyomó világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott tagjaként a vésztői Marvel Team SE és az Orosházi Toldi SE sportolói is szerepelnek.

A rangos viadalon a masters 1 korcsoportban, a 120 kg-osok (12 induló) között szerdán mutatta be tudását Cserna János, a vésztői Marvel Team SE versenyzője.

Elsőre a 250 kg-ot kinyomta a rutinos vésztői emelő, majd a 275 kg nem sikerült. Harmadikra 280 kg-ra ment Cserna János, amivel megcélozta a bronzérmet, a súlyt ki is nyomta, ám a bírák valamilyen szabálytalanságot láttak, és elvették a gyakorlatot, így 250 kg-mal a hetedik helyen végzett. A világbajnoki címet a norvég Kompelien Olav szerezte meg 302,5 kg-mal.

Fekvenyomó világbajnokságra utazik a Marvel Team.

Kedden utazik egyesületünk négy versenyzője a litvániai Fekvenyomó Világbajnokságra.

2017.05.24-én Cserna János 120 kg-os kategóriában versenyez a Masters VB-n.

Felnőtt válogatottság száma: 3
Masters válogatottság száma: 8

ÉLŐ közvetítés 2017.05.24 13. óra

2017.05.25-én Balog Nátán a ifjúsági Fekvenyomó VB-n, 59 kg-os kategóriában képviseli hazánkat.

Ifjúsági válogatottság száma: 2

ÉLŐ közvetítés 2017.05.25 10 óra

2017.05.25-én Szabó Lili, 84 kg-os  kategóriában képviseli hazánkat az ifjúsági Világbajnokságon.

Ifjúsági válogatottság száma: 2

ÉLŐ közvetítés 2017.05.24 12 óra

2017.05.25-én Cserna Petra  17 órától fog debütálni a junior válogatottban.

Junior válogatottság száma: 1

ÉLŐ közvetítés 2017.05.25 17 óra

 

Fekvenyomó Világbajnokságra készül a Marvel Team

Litvániában rendezik meg idén a Fekvenyomó Világbajnokságot .

Szabó Lili,Cserna Petra,Balog Nátán és Cserna János képviseli hazánkat és egyesületünk a rangos nemzetközi eseményen .

Szabó Lili:

A május végen Litvániában megrendezésre kerülő fekvenyomó világbajnokság egy nagy kihívás számomra, melyen minél jobban szeretnék szerepelni. Ennek érdekében a felkészülést már télen elkezdtem. Erősítő és komplett edzéseket végeztem. Februárban részt vettem egy RAW országos versenyen, mely egy előzetes erőfelmérés volt számomra. Ezt követően edzéseimbe már heti 1 alkalommal beiktattam a ruhás edzéseket, melyek során technikámat fejlesztem. A világbajnokságon legalább olyan eredményt várok, mint tavaly, tehát minimum 3. helyezést, de mindent megteszek annak érdekében, hogy a dobogó előkelőbb fokára tudjak állni.

Cserna Petra:

A fekvenyomás versenyszerűen még csak fél éve az életem része, így nagy motiváció számomra, hogy részt vehetek egy világ szintű versenyen. Nem lesz könnyű feladat nálam sokkal tapasztaltabb sportolókkal fel venni a versenyt, de kihívásként tekintek erre, és tudatosan készülök, hogy minél jobb eredményt érhessek el, főként magamhoz képest. Mindenképp küzdeni fogok a bronz éremért, de ha nem kerülök fel a dobogóra akkor sem leszek csalódott, hiszen már az is nagy öröm számomra, hogy részt vehetek egy világbajnokságon.

Balog Nátán:

A második világbajnokságomra készülni könnyebb és nehezebb feladat is egyben. Könnyebb, mert az előző vb-n szerzett tapasztalataimat beépítem a felkészülésembe, tanultam hibáimból. Az azóta eltelt időben tudatosan fejlesztem a technikám, edzésem, melyek hatására sokat erősödtem. Úgy érzem most mentálisan is jobban felkészült vagyok hiszen már tudom mi vár rám és hiszem, hogy mindent megteszek a sikeres szereplésért. Nehezebb, mert nagyon erős mezőnyben kell helyt állnom és most célom mindenféleképpen a dobogóra állni.

Bajnok a Marvel Team

Idén Vésztő adott otthont a 7. Felnőtt Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak, amely több szempontból is különleges volt és talán bátran mondhatjuk, hogy az eddigi legszínvonalasabb RAW országos bajnokság is.

Először is a verseny nem jöhetett volna létre, ha szponzoraink nem támogatják ilyen kiemelten a verseny megrendezését. A bajnokság kiemelt támogatója Vésztő Város és Pascal Kölgen  a Pascal trapéz lemezgyártó volt, de számos nagy cég és vállalkozó is segített a megrendezésben, mint például az ATLAS Sport Kft, Kert-Land Kft, Varázsüzlet,OTP bank,Barkacs-Mix,Red-Bull, Szivárvány Aqua ,Keacio -Art Kft, Varietas Vendegló, Szántó Jenő, Pap Sándor, Détár Tibor, Veress Sándor, Liget Gasztró étterem, Body builder.hu, Mikó Imre ,Metal cég, Dekorpont, Vésztői Városüzemeltetési Iroda, Sinka István Művelődési Központ, VDF Egyesület  és még sokan mások.Többször volt már elő közvetítés a versenyről, de idén először HD minőségben lehetett izgulni a versenyzőkért és a nézők több kamerállásból is nyomon tudták követni az eseményeket. Idén először az élő közvetítés alatt Rónaszéki András (a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke) és Fekete Miklós kommentálta a versenyt és segítették a nézőket a szabályok és versenyzők megismerésében és tette ezáltal még izgalmasabbá és színvonalasabbá a versenyt.
A verseny további különlegessége volt, hogy az ATLAS sport jóvoltából debütált a legújabb fekvenyomó padjuk, ami még biztonságosabb és modernebb az elődjeinél. Kijelenthetjük, hogy tökéletesen helytállt és számos rekordot is sikerült a versenyen nyomni rajta.

 

A rendezvány profizmusát mi sem bizonyította jobban, minthogy Kiss Jenő IFBB Pro világbajnok testépítő volt a sztárvendége a versenynek, aki támogatásával biztatta és erőt adott a versenyzőknek.

Nem kevés volt tét, mint a Magyar Bajnoki címek megszerzése, és a legjobbaknak járó abszolút kupa begyűjtése, ami jelen esetben – szintén egyedülálló méretként – több mint fél méteres volt. Számos extra showelem is a hangulat emelését szolgálta, mint például a rekordokat követő tűzijáték vagy a színpadon megjelenő fényeffektek.
A Marvel Team csapata idén is címvédésre készült, ami szintén egyedülálló a versenyek történetében, hiszen amióta RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság van, a csapatversenyen eddig veretlenek voltak.
1.nap
A nők mezőnyében a tavalyi évben az élvonalba robbant Cserna Petra kezdte a veresenyzést. -57 kg-os súlycsoportban 55kg os eredményével a felnőttek között is helyt állva a 2. helyen végzett.
Szabó Lili folytatta a versenyzést a -83 kg-os súlycsoportban. Lilli (16) fiatal kora ellenére bebizonyította, hogy van keresnivalója a felnőttek között is. 67,5 kg-os eredményével 2. helyen végzett. A Marvel Team női csapata összetettben a 3. helyen végzett.
A férfiak versenyével folytatódott a nap -59 kg és -66 kg-os súlycsoportban. Balog Nátán pár éve ifi korcsoportban írta be magát a fekvenyomó sportág történelemkönyvébe, sorra döntötte meg a csúcsokat, amely itt sem volt másképp. 115 kg-os teljesítményével korosztályos csúcsot nyomott és a súlycsoportban 1. helyen végzett.
-66 kg súlycsoportban többszörös magyar bajnokunk Botta Péterért szurkolhattunk. Peti idén váltott egy kategóriával feljebb, de harcban volt így is a dobogóért, végül 122,5 kg teljesítményével 4. helyen végzett. Jövőre ismét a bajnoki cím megszerzése a célja.
-74 kg –os súlycsoportban Szívós Ádámért és Fazekas Tiborért szurkolhattunk. Tibi a súlycsoport egyik legfiatalabb versenyzője volt, aki így is harcban állt a dobogóért. 120 kg-os eredményével 4. helyen végett. Ádám a tavalyi évben megnyerte a fekvenyomó ruhás magyar bajnokságot ruha nélkül, az egyik erőssége a RAW verseny. Tavaly csatlakozott csapatunkhoz és nagy esélyesként indult a versenyen. 150kg-os eredményével sikerült megnyerni a versenyt és 1. helyen végzett.
A nap utolsó súlycsoportja a 83 és 93 kg os kategória volt. -83 kg-ban Nemes Róbert és Keresztesi Béla képviselte egyesületünket. Gyakorlatilag ők ketten voltak a legesélyesebbek a dobogó legfelső fokára, így csapatunkon belül dőlt el az aranyérem sorsa. Béla minden évbe egyre jobb eredményeket hoz, és első nyomásával vezette is a versenyt. Olyannyira szoros volt a küzdelem, hogy az utolsó nyomás döntött. 167,5 kg-os eredményével 2. helyen végzet. Robinak cím védőként és 6x RAW magyar bajnokként érkezett a versenyre. Eddig még veretlen a RAW versenyek történetében, így célja a 7. aranyérem begyűjtése volt. 170 kg-os teljesítménnyel sikerült is s 1. helyen végzett. -93 kg-os súlycsoportban Tóth Balázsnak szurkolhattunk, aki ezen a versenyen mutatkozott be a Marvel Team színeiben. Első felnőtt versenyén 160 kg-os eredményével 6. helyen végzett.

2. napA második nap a 105 kg-os súlycsoporttal folytatódott, ahol Berke Lórándnak szurkolhattunk. Az egyik legerősebb mezőny volt ez a súlycsoport és Lóri a verseny szervezőjeként is helytállt mindkét nap. Fáradság azonban nem látszott rajta, küzdés és akarat annál inkább és ennek is köszönhető, hogy 190 kg-al a dobogó 3. fokára állhatott.
-120 kg-os súlycsoportban Cserna Jánosért szurkolhattunk, aki bordasérülése ellenére vállalta a versenyzést. Jani enek ellenére az utolsó nyomásig harcban volt az aranyéremért. 192,5 kg-os teljesítményével azonos eredménnyel ám de magasabb testsúly miatt csúszott a dobogó 2. fokára.
120+ kg os súlycsoportban Csüllög Bélának és Varga Endrének szurkolhattunk. Endre szintén fiatalként indult a versenyen, de kellőképp bizonyított a kategóriában. 160 kg-os teljesítménnyel 6. helyen végzett.
Béla sokat készült erre a versenyre, nagyon jó formában volt. Célja az első hely megszerzése volt, ami az utolsó nyomásig nyitott volt. 220 kg-os eredményével a 2.helyen sikerült végeznie, ami remek eredmény. Ezzel az eredményével az abszolút 3. helyet is sikerült megszereznie.
Összetettben 52 ponttal a Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság csapatversenyét idén is immáron zsinórban 7. alkalommal a Marvel Team csapata nyerte. Gratulálunk a Marvel Team minden versenyzőjének ehhez nagyszerű eredményhez!
Köszönjük a támogatóinknak, segítőinknek, lapozóknak, a művelődési központ minden dolgozójának, a Magyar Erőemelő Szövetségnek és mindenkinek aki valamilyen formában hozzájárult, hogy ilyen színvonalon sikerült megrendezzük a magyar bajnokságot! Köszönjük Bagó Lajosnak, hogy  a verseny ideje alatt fotózta  a válogatott versenyzőket. Hajrá Vésztő!
Írta: Nemes Róbert
Kép: Cserna Petra

Ők az év legjobb sportolói a megyében

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere ünnepi beszédében méltatta a békéscsabai és a Békés megyei sportolókat, és további támogatásáról biztosította őket. Beszéde végén Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében.


A „népszerűségi verseny” győztesei Böczögő Dorina tornász, Csüllög Béla fekvenyomó, a vésztői Marvel Team SE versenyzője, valamint a Torna Club Békéscsaba magyar bajnoki címet nyert csapata.


Csüllög Béla és Berke Lóránd

http://m.beol.hu/bekes/sport/ok-az-ev-legjobb-sportoloi-a-megyeben-705687/